APK keuring

in betrouwbare handen

APK keuring bij Autobedrijf van Riet

Autobedrijf van Riet is een officieel APK keuringstation in Utrecht en biedt de keuring aan voor een scherpe prijs samen met een eerlijk advies.

Is uw auto 3 jaar of ouder dan bent u verplicht deze jaarlijks te laten keuren. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte controle ter verhoging van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Benzine auto’s ouder dan vier jaar dienen ook gekeurd te worden. De eerste twee keren zullen om de twee jaar zijn. Daarna ieder jaar. Voor de LPG en diesel auto’s geldt dat de eerste keuring gebeurt wanneer de auto drie jaar oud is. Vervolgens moet dit ieder jaar. 

Het keuren is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Deze keuring staat los van de onderhoud van uw auto. Regelmatige controle van uw auto is dus van belang.

Uw voertuiggegevens

Het RDW registreert APK-keuringsdata en andere gegevens van voertuigen.

Bekijk uw voertuiggegevens door op de knop hieronder te klikken. 

Wat kost het?

De kosten voor de keuring zijn vanaf € 40,- . Voor een auto met een diesel motor komt er een meerprijs bij voor roetmeting van € 30,-. Genoemde bedragen zijn incl. BTW. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt zijn de keuringskosten GRATIS! Neem gerust contact met ons op voor een offerte, specifiek voor uw auto.